Care Pump

Mi a nyirokmasszázs gép?

A nyirokmasszázs gép nyomás-, hullám- vagy kompresszióterápiás készülék-ezek mind ugyanazon az elven működő gépet jelölik. A legelterjedtebb megnevezés a nyirokmasszázs készülék, amely részben igaz, de nem csak a nyirokbetegeknek használható, mivel annál sokkal többrétűbb jótékony hatással bír.

A kompressziós gép számos betegség, így a keringési és nyirokrendszeri betegségek esetén is javasolt eljárás. A nyirokrendszer feladata, hogy a nyirok útján megszabadítsa a szervezetet a salakanyagoktól. Az egészségtelen életmód, például a helytelen táplálkozás, az elégtelen folyadékbevitel vagy a mozgáshiány következtében a nyirokrendszer nem működik megfelelően. Olyan problémák lépnek fel, mint a narancsbőr, a folyadékvisszatartás, a duzzanatok és a nehézláb szindróma. 

Care Pump kezelő

A nálunk megtalálható Care Pump Move 6 légkamrás készülék egy prémium kategóriás orvostechnikai eszköz, amely a kialakításának köszönhetően könnyen hordozható. A  beállításaiban 6 program közül lehet választani, melyek egyszerűen kezelhetőek. Akkumlátorral működik, amely segítségével szinte bárhol használható. A géphez tartozik 2 db láb kezelő valamint derék és kéz applikátor is.

Miért béreljem, ha olcsón megtudom venni a nyirokmassázs gépet?

A kereskedelmi forgalomban lévő gépek közül leginkább a 4 kamrás vagy kisebb teljesítménnyel rendelkezőket lehet megvásárolni olcsón. Ezeknek a gépeknek mind a hatása, mind a megbízhatósága mélyen alul marad egy professzionális géphez képest. A nálunk bérelhető Care Pump készülék egy professzionális, de otthoni használatra is tökéletes megoldás. 

Milyen problémákra használható?

 • Nyiroködéma  kezelésére. 
 • Zsírödéma tüneti kezelésére
 • Alsó végtagi visszérelégtelenség tüneteinek csökkentésére
 • Terhességi visszeres panaszok csökkentése
 • Mélyvénás trombózis megelőzése valamint trombózis kiújulás megelőzése
 • Trombózis után visszamaradó állapot kezelésére
 • Narancsbőr kezelésére
 • Tartós mozgáshiány miatt kialakuló végtagduzzanat csökkentése.
 • Sportolók izomregenerációja javítására
 • Egészséges állapotban ön-kényeztetésre (wellnessre) kiváló. Pihenteti, felfrissíti az egész napos tevékenységtől fáradt testet.
 • Bőr szövet és bőr alatti szövet minőségének javítására

Általános kezelési útmutató

Állapot                   nyomás | kezelési idő

Kar nyiroködéma    30-60        20-30          Kar
Láb nyiroködéma   30-60        20-30          Láb,                                                                              törzs
Zsírödéma               50-85        30-40          Láb 
Vénás
elégtelenség           
 40-50          30             Láb
"Nehézláb"               40-50          30             Láb
Visszeres fekély       30-50       40-60         Láb
Trombózis
utáni állapot.          
 50-60        50-60        Láb
Izomregeneráció     80-90       20-30         Láb,                                                                        derék,kar

Hogyan használjuk a készüléket?

Ha alapvetően tünetmentes vagy és megelőzésként vagy narancsbőr kezelésre használnád, akkor 2 naponta 1 alkalommal ajánlott kezelni magad.

Amennyiben tüneteid vannak, akkor akár napi több kezelés is lehetséges max 120 perc/nap időtartamig. Javasolt a többször kevés, mint az egyszerre hosszú program. 

A nyirokmasszázs gép a nyirok és vérkeringés javítását szolgálja, amit alacsony intenzitású nyomással lehet elérni, így javasoljuk, hogy ne állítson be túl erős nyomást. 

Mikor nem használható a nyirokmasszázs gép?

A gépi nyirokmasszázs egyes esetekben nem alkalmazható, más esetekben a kezelést nagyobb óvatossággal, alacsonyabb nyomással kell végezni.

Biztosan nem szabad alkalmazni friss mélyvénás trombózis esetén azon a lábon, testrészen, ahol a trombózis kialakult. A külső nyomás "kilökheti" a vérrögöt és ez életveszélyes tüdőembóliához vezethet.

Baktériumos-gombás bőrgyulladás esetén a masszázs a kórokozókat "szétterítheti", így a gyulladás terjedését okozhatja.

Szívgyengeség, infarktus utáni állapot, kardiomiopátia és a kezelés ellenére is magas vérnyomás esetén fokozott óvatossággal használható a gépi nyirokmasszázs. Ezekben az esetekben egyszerre soha ne használjon több mandzsettát, csak egyetlen egyet. Így a kezelés ugyan több időt vesz igénybe, de a vérkeringésbe visszajuttatott plusz folyadék nem okoz extra megterhelést a szívnek, így nem növeli a kockázatot. További elővigyázatosság, hogy a kezelési nyomást 40-50Hgmm-ben maximalizáld, azaz kisebb nyomással, de néhány perccel hosszabban kezelj ("lassabban haladsz, de így kissé később, de eljutsz a célig").