Bemer Evo terápiás készülék 

Mi a Bemer?

A BEMER egy mozaikszó, a Bio-Electro-Magnetic-Energy-Regulation kezdőbetűiből áll. A készülék a pulzáló elektromágneses mező (PEMF) elvén működik. Gondolhatod, hogy ez egy mágnesterápiás készülék.

Igen és nem!

Bár a BEMER és az orvosi mágnesterápiás készülékek egyaránt mágneses mező kezelést alkalmaznak, de mégsem azonosak, különösen nem a hatásukba.

Az orvosi mágnesterápiás készülékek széles frekvenciatartományban (általában 1-200Hz), szabályos impulzusokkal (szinusz vagy négyszöghullámok) és 0,1-1000 Gauss mágneses térerővel működnek. Elsődlegesen a csontokra, szalagokra van hatásuk, bár kismértékben javítják a vérkeringést is.

A BEMER által alkalmazott impulzus egy speciális, szabadalmaztatott hullámformát alkalmaz. A hatás döntő mértékben a kis erek vérkeringésének (mikrocirkuláció) és az erek rugalmas érfalmozgásának (vasomotio) javítása.

Tehát a BEMER és az orvosi mágnesterápia nem azonos kezelési módszer és hatásuk is eltérő! Az orvosi mágnesterápiás eszközökkel nem lehet helyettesíteni a BEMER-t (bár sokan szeretnék ezt, mert a mágnesterápiás készülékek többnyire lényegesen olcsóbbak).

Fordítva is igaz: vannak olyan állapotok, ahol az orvosi mágnesterápiás eszközöket érdemes választani a BEMER-rel szemben.

Hogyan működik a BEMER?

Az egyedi BEMER impulzus jelentős hatást gyakorol a mikrocirkulációra, fokozza a kisebb erekben zajló vérkeringést és az erek rugalmas érfalmozgását.

A BEMER egy külön csoportot képvisel a fizikoterápiás kezelések között: fizikai érterápia. A BEMER kezelés egyedülállóan ebbe a kategóriába tartozik.

Más készülék -bár rendelkezhet mikrokeringést javító hatással- de nem közelíti meg a BEMER-hatást. A BEMER által kibocsátott impulzusok képesek célzottan és specifikusan hatni a kisebb erekre, ill. az érrendszer részeire. Különösen erősen hatnak ott, ahol eleve korlátozott a mikrokeringés.A készülék valamennyi kedvező hatása a mikrokeringés javításából származik.

A vérkeringés feladata a vér "forgatása" a testben. A vér szállítja a test minden zugába a létfontosságú oxigént, energiaforrásokat, ásványi és tápanyagokat. A szív közelében az erek átmérője még nagy, de ahogy távolodunk a szívtől, úgy lesznek egyre kisebbek az erek, míg végül mikroszkópikus méretre zsugoroknak, hogy a sejtekhez is eljussanak.

Ahol a mikrokeringés nem működik megfelelően, ott károsodik a sejtek anyagcseréje. A sejthez nem jutnak el az életfontosságú anyagok. 

Ha a sejt nem kap oxigént, akkor leállnak a sejt mitokondriumai. Ezek feladata például az energiatermelés és az elpusztult sejtek pótlása, a sérült sejtek kijavítása, a szövetek pótlása, megújítása, stb.

Minél rosszabb a mikrokeringés, annál lassabb a regeneráció, csökken a szervezet öngyógyító és kórokozókkal szembeni védekezőképessége.

A rossz vérkeringés következményei számos területen megjelenhetnek.

 • Energia. A sejtek tartós energiahiánya az általános fizikai és szellemi teljesítőképesség gyengüléséhez vezethet.
 • Immunrendszer. Az immunrendszert erősíteni kell a fertőzésekkel szembeni fogékonyság csökkentése érdekében.
 • Szervműködés. A korlátozott szervfunkciók és a krónikus szervi rendellenességek másodlagos betegségeket okozhatnak.
 • Gyógyulás. A gyulladás, sérülés nem gyógyul. Sebgyógyulási zavarok is felléphetnek.
 • Regenerálódás. A mikrokeringés zavarai lassítják a regenerálódási folyamatokat, így egy betegség vagy műtét után nem tudod visszanyerni az egészséged.
 • Psziché. Fontos, hogy hosszú távon elkerüljük a krónikus stresszt. mivel a stressz negatív hatással lehet fizikai és lelki egészségünkre is

A Bemer Evo készülék tartalmaz egy éjszakai kezelőegységet, amely több órás programja jelentősen elősegíti a nyugodt alvást, valamint támogatja az éjszakai regenerálódást.

Mire ajánlott a BEMER?

Betegségek, állapotok százaiban segítheti a gyógyulást. Ez egyenesen következik a javuló vérkeringés előbb felsorolt hatásaiból.

Ilyen állapotok például

 • sebgyógyulási zavar
 • izomzat és a csontrendszer krónikus degeneratív megbetegedései
 • diabetes által okozott problémák
 • daganatkezelés által okozott polineuropátia
 • krónikus fáradékonyság (pl. sclerosis multiplex betegnél)
 • akut és krónikus fájdalom

A BEMER kezelés hatását azok fogják a legerősebben tapasztalni, akiknél a keringés eleve korlátozott és az általános állapot is rossz.

Ha egészséges vagy és nincs keringési problémád, akkor a BEMER kezelés nem fog a jónál is jobb keringést "csinálni". Azonban segíthet más célokban, így például a sportteljesítmény fokozásában, a testi-szellemi teljesítőképesség javításában és persze a betegség-megelőzésben.

Hogyan használd?

Maga a Bemer impulzus NEM gyógyít! "Csak" elindít a szervezetben olyan a folyamatokat, melyek napról-napra erősödve gyógyhatássá válnak.

Egyetlen kezeléstől nem várható csoda. A BEMER-t kitartóan, kúraszerűen alkalmazd. A hatást csak legalább 15-30 napos, mindennapi kezelés után érdemes értékelni. A kezelés* naponta egyszer, legfeljebb kétszer szükséges.

Minél rosszabb az általános állapot, annál jobban kell figyelni a kezelési intenzitásra. A legalacsonyabb intenzitáson kezdj és néhány naponta emeld az intenzitást.

Az egészségesek és sportolók esetén más a kiinduló állapot és a kezelési cél is, így magasabb intenzitással végezhetők már az első kezelések is.

A BEMER használatával kapcsolatos gyakori hiba a javasolt kezelési idő (jelentős) túllépése és az intenzitás azonnal maximumra állítása. A BEMER kezelés esetén fontos a fokozatosság. A hirtelen túl hosszú és magas intenzitás hatása kellemetlen közérzet, fejfájás, remegés lehet.

A BEMER ma már elismert orvosi terápia.

Mikor nem alkalmazható?

A jelen álláspont szerint a BEMER alkalmazásnak abszolút és relatív ellenjavallatai lehetnek.

Abszolút ellenjavallatot jelentenek a gyógyszeradagolásra tervezett aktív orvosi implantátumok (pl. beültetett gyógyszer- vagy inzulinpumpák). Ez ilyet viselő betegek esetében a BEMER terápiás rendszer nem használható.

Kizáró ok, ha a betegnél immunszupresszív terápia van folyamatban. Ilyenre például szervátültetés, csontvelő vagy őssejt átültetést követően van szükség.

Relatív ellenjavallatot képez az aktív orvosi implantátumok egy másik csoportja, így pl. pacemaker, defibrillátor, agyi stimulátorok, izomstimulátorok. A BEMER terápiás rendszer használata működési zavarokhoz vezethet ezen eszközökben.

Amennyiben a fentiek fennállnak, a BEMER terápia kockázatait a kezelőorvosnak kell értékelnie és jóváhagynia.

Forrás: www.elethosszig.hu Dr. Zátrok Zsolt írása

Szeretnéd kibérelni?